Her følger en oppskrift på tidsreise tilbake i spillhistorien, basert på undertegnedes egne opplevelser. Aller først må man tage en Videomaster Superscore og en Gamatic 7706, fra toppen av skapet til pappa (trykk på lenken for del 1).
1. Kjøp store batterier, av typen C. Ikke undervurder syttiåtterne ved å kjøpe de største D-batteriene, slik jeg gjorde først.
2. Sjekk at batteriene passer oppi konsoll anno 1978. De passer godt i Gamatic 7706, men av en eller annen grunn er de for lange for Videomaster Superstar. Fokuser på det positive, du har i alle fall én potensielt fungerende tv-spillkonsoll. Merk: den batterifylte konsollen blir med ett veldig tung.
3. Test: Skru spaken over på «on» og hør et lite «blipp» fra Gamatic 7706.
4. Koble ledningen til antenneingangen, søk deretter ikke etter digitale kanaler, men analoge. Hvis du er heldig vil skjermen nå se omtrent slik ut:
5. Og hvis du er riktig heldig virker håndkontrollene som de skal. Da gjør det ikke noe at «rifla» av en eller annen grunn sluttet å virke etter 15 sekunder.
Det som følger nedenfor er en enkel demo-video, uten store ambisjoner hva redigering angår. Lydgjengivelsen er god, fargene på filmen er litt for lyse. Her demonstreres følgende spill i to-spillermodus, med kommentarer: fotball, tennis, squash. Undertegnede spiller til venstre, samboer til høyre [takk til kjære Jafro for hjelp med redigering av video]. Det beste klippet er spart til slutt.
I 1978 var det 6 år siden den første tv-spillkonsollen kunne kjøpes av vanlige folk: Magnavox Odyssey. I 1978 var det 3 år siden Ataris populære tv-spillkonsoll Pong kom, som inneholdt et av de mest kjente tennis-spillene i spillhistorien. Det skulle ta 7 år til Nintendo Entertainment System (NES) kom i butikkene, og hele 16 år til Playstation kom.
Fett! *applaus*
For den andre anbefaler jeg å finne en strømforsyning, eller kjøpe på Biltema, og en ledning til hver ende av batteriholderen. Med antallet batterier skulle det ikke være noe problem å finne ut hvilken spenning den spiser.
Kult at tidsreisen faller i smak:) fint med tips om hvordan jeg kan få liv i den andre maskina. Må jo nesten prøve det!
🙂 Var bra det sluttet som det sluttet.
Og at maskinen klarer å holde øye med poengene, selv gjennom mange spillskift, må jo ha vært veldig imponerende den gang den kom ut. En tidlig Wii Sports? 😉
Instruksjonsboka i den gamle lenken ser ut som om den kommer fra 50-tallet og ikke 70-tallet. 🙂 Stilig!
@Berit
Hehe, er ikke sikker på om det er avansert eller primitivt at den har samme poengregning gjennom alle spillene. Uansett var det ikke selvsagt på den tiden at poengsummene var med på bildet i det hele tatt! Ofte måtte man holde tellinga selv, kanskje hadde maskina noen knapper du kunne trykke inn for å hjelpe på hukommelsen. Sprøtt.
Familien på bildet har i alle fall 70-tallsklær såvidt jeg kan se. Men jo, det er rart å tenke på at det ikke er såååå lenge siden.
Mmmmm. Dette spilte jeg hos en kompis da jeg gikk på barneskolen. Senere fikk han også Asteroids. Det var jo helt utrolig fett. Og så lånte broren min maskina og ødela den, tror jeg. Det var ikke så fett.
@Matthijs
Kult! Da kan man jo regne deg som tidsvitne 😉
Håper dere fortsatte å være kompiser etter din brors ugjerning.